Smag en af verdens 100 bedste vine i årgang 2007 Casa E. Di Mirafiore Barolo DOCG 2007. Italiensk Vin- og gourmetaften med vine fra Friuli og Langhe. Den 7. november Huset Frost i Ebeltoft og 8. november hos Gastro13 i Herning. Begge steder kl. 18.00

Vinene præsenteres af Wine Manager Luca Collia Casa E Di Miafiore og Jens Høffner HP-Vine

Vi starter med en Appetizer  og en sparkling fra Casa E. di Mirafiore

Vin Alta Langa Blanch Noir 2015

Derefter serveres en ret med  vin fra Le Vigne di Zamò Friuli

No name – Friulano 2017

Herefter 3 retter med vine fra Casa E. di Mirafiore Langhe

Pietra Magica Langhe DOC Rosso 2017

Barolo Classico DOCG 2015

Barolo Riserva DOCG 2007

Til Dessert serveres vin fra Le Vigne di Zamò Friuli

Picolit 2008

Gastro13 gastro-tryller med italiens tapaz-menu. Begge steder vil det være topklasse!!

Vi glæder os

De tre vingårde hører til Fontanafredda-gruppen med base i Serralunga d’Alba (Piemonte) og er en del af 100 VINI-projektet, men de har deres egne ejendomme, og deres kvalitetsvine produceres uafhængigt.

Le Vigne di Zamò (Friuli), 1924. En familievirksomhed. Vingårdens filosofi er identiteten af det friuliske Terroir som giver særpræg til vingårdens unikke vine! Zamò var den første frulianske kælder, der modtog de 3 bicchieri fra Gambero Rosso for en rødvin, og de er den vigtigste producent i Italien af ​​Pinot Grigio Ramato. Selvfølgelig er de velkendte for kvaliteten af ​​deres hvide produktioner (Ribolla Gialla, Picolit, Chardonnay osv.). Zamò,s vine er 100% fremstillet på deres egne marker, der er beliggende i hjertet af det prestigefyldte DOC-område kaldet ‘Colli Orientali del Friuli’. Næsten 250 hekto liter om året. I organisk produktion.

Casa E. di Mirafiore (Piemonte), 1858. Historisk kælder født af en kærlighedshistorie mellem Vittorio Emanuele, den første konge af Italien, og Rosa Vercellana, datter af en landmand i Piemonte. Producerer de bedste vine af Nebbiolo drue i Langhe. 150 hektoliter om året. Deres Baroloer er internationalt deres flagskib, og især Barolo Riserva 2007 blev vurderet som en af ​​verdens bedste vine af Decanter World Wine Awards. Al produktion er helt økologisk i 2019. Ingen eksterne kilder.

La Certosa di Belriguardo (Toscana). Kælderen, der ejes i samarbejde med Fontanafredda af den berømte italienske sangerinde Gianna Nannini, ligger meget tæt på Siena og producerer typiske vine fra Toscana (Super Tuscans, Chianti, Chianti Classico). Vinmarkerne er beliggende på et meget gammelt landsted (75 ha, hvoraf 8 dyrkes som vinmarker). Lille mængde, høj kvalitet. 80.000 fl. om året.

Alle de 3 kældre tilslutter sig den samme filosofi: At producere små mængder pr. vin på deres egne marker og opnår de bedste kvalitetsvine med præg af egne territorier. Vingårdene opfylder VINO LIBERO-konceptet. Det betyder, at deres vin er fri for kemikalier og herbicider og produceres med mindre end 40% sulfitter, som loven tillader. Denne produktionsmåde er gavnlig og respekterer miljøet. I 2019 var alle produkter konverteret til økologisk.

Arrangementer starter d.:

08/11/2019

Klokken:

18:00:00

Pris:

Pris ved begge arrangementer kr. 799.- pr. kuvert

inklusiv menu og dertil 6 vine

Tilmelding:

mail@gastro13.dk, hanne@husetfrost.com eller hoeffner@hp-vine.dk eller 29 28 71 36

Del: