Grillo, Bagilio di Grisi

GRILLO, Baglio di Grisi SICILIA

Beskrivelse

Indbegrebet af sicilianske hvidvin.

VinfremstillingDruerne er håndplukkede og derefter fint afstilket og knust. Den afkølede og blødt pressede most overføres til tanke i rustfrit stål, hvor alkoholisk gæring finder sted ved en temperatur på 13 °C. Efter 30-40 dages langsom gæring, er den resulterende vin martret og holdt på bærme i mindst en måned for at øge dens volumen og struktur.

AldringI stål i fire måneder efterfulgt af to måneders flaske-lagring.

Sensoriske detaljer

Blandt de grønne bakker i det vestlige Sicilien, få kilometer fra den gamle normanniske by Monreale, dyrker Di Lorenzo-familien en af de indfødte sicilianske druer par excellence, Grillo. Denne lyse gule vin med lysegrønne højdepunkter er lavet af et omhyggeligt udvalg af klaser af druer. Buketten formidler antydninger af citrusfrugter, ristet brød og kødfulde gule frugter såsom abrikoser. Smagen er fyldig og velstruktureret, med en velafbalanceret surhedsgrad. Finishen er mineralsk.

Bindinger

Vigtig hvid med en stærk smag, som parrer godt med fisk eller hvide kødretter.

Teknisk dataark
  • DRUE 100% Grillo
  • Vinplanter Espalier
  • HØSTPERIODE De første ti dage af september
  • JORDTYPE Marly – ler
  • PRODUKTIONSZONE Monreale Kommune (Palermo)
  • PRODUKTIONSHØJDE Mellem 100 og 300 m over havets overflade