Kulinarisk vin- og goumetoplevelse på Gastro13

“Nu offentliggørelse af fantastisk gourmetmenu til de udvalgte cru-vine”

Kom med til en kulinarisk vinoplevelse ved Gastro13 d. 29 maj kl. 18.15-22.00 på Herning Højskole, Højskolevej 11, Herning.

Jeg vil, sammen med vinbonde Jéröme Boucher fra domaine Paul Buecher Alsace præsentere 8 udvalgte Cru-vine og lidt ekstra, fra Alsace, Bourgogne og Bordeaux. Vine vil blive præsenteret med en Gastro 13 gourmetmenu. Menuen laves af Gastro13 som sammen med Jéröme sammensætter smagene i hver ret, så de komplettere vinene og frembringer det bedste i både vine og mad til forhåbentlig en uforglemmelig umami oplevelse i bedste Gastro13 stil. Skynd jer og inviter gerne nogen med i  holder af. En god oplevelse er altid god, når den deles med nogen man holder af.

Deltager max. på 40 personer. se vin- og gourmetmenu længere nede.

På gensyn ved Gastro13 Jens Høffner HP-VIne og Jéröme Boucher

Vin- og gourmetmenu:

Alsace:

Vin 1: Grand Cru Brand Pinot Gris 2013, Poul Boucher Alsace

Løgtærte med et snert af chili & rødkit ost

Vin 2: Grand Cru Brand Riesling 2015, Poul Boucher Alsace

Kammusling med syrnet fløde & dildolie

Vin 3: Grand Cru Hengst Gewurztraminer 2013, Poul Boucher Alsace

Stegt foie gras med kompot & sprød brioche

Bourgogne hvid

Vin 4: hvid Saint-Aubin 1er Cru “Les Frionnes” 2017, Henri Moroni

Vin 5: Savigny Vergelesses 1er Cru 2016, Domaine Pierre Labet

Stegt fisk med asparges & muslingeskum.

Bourgogne rød

Vin 6: Ladoix 1er Cru “Le Bois Roussot” 2015 Domaine Gaston et Pierre Ravaut

Waguy cuvette med kraftig glace, langtidsbagte tomater & grønt crudite.

Bordeaux rød

Vin 7: Franc Patarabet Saint-Émilion Grand Cru 2015, Château Franc Patarabet

Confit de canard med tyttebær, æble & fennikel

Vin 8: Desmirail Margaux 3. Cru 2003, Château Desmirail

Skovdue med stegte svampe, persille & løg

Dessert

Vin 9: Selection De Grains Nobles Riesling, Poul Buecher Alsace

Sommertærte med rabarber, jordbær & brombær

 

POUL BUECHER, Alsace
I begyndelsen af 1950’erne forseglede ægteskabet af Paul og Joséphine BUECHER Domænes fremtid og de første årgange af domænet PAUL BUECHER så dagens lys. Efter deres sønner Henri og Jean-Marc overtagelse moderniseres driften som bidrager til udnyttelsen og udvidelsen af vinmarkerne i nabokommunerne. Crémant d’Alsace bliver hurtigt spidsen for Paul BUECHER-ejendommen, og rækken af terroirer udvides.
Siden 2002 har Jérôme BUECHER efterhånden overtaget som leder af ejendommen med en vingård på mere end 30 hektar, Grands Crus, Hengst, Brand og Sommerberg. For at give deres vine mere harmoni og personlighed, konverterede Paul BUECHER-familien alle vinmarker til økologisk landbrug fra 2008. https://www.paul-buecher.com/le-domaine/

Henri Moroni, Bourgogne
Henri Moroni er et lille vinfirma i Puligny-Montrachet, som har eksisteret i mere end halvfjerds år. Her finder man de bedste hvidvine i Bourgogne, om ikke i hele verden. Firmaet ejer blot 9 ha. og skaber vine af meget stor klasse. Vinene har stor duft, er klar gylden, saftig og meget koncentrerede.
https://www.vins-moroni.fr/

Domaine Pierre Labet, Bourgogne
François Labet har været ansvarlig for både Domaine du Château de la Tour i Clos Vougeot og Domaine Pierre Labet siden 1984. Familien kommer fra Beaune hvor de har boet de sidste 500 år! Faktisk var det Labet-familien, som byggede Ch. de la Tour, den ene af kun to større bygninger inde i berømte grand cru vinmark Clos Vougeot i 1891- og de kan spore familiens vinproduktion tilbage til 1490. https://www.burgundy-report.com/?s=+Domaine+Pierre+Labet

Château Franc Patarabet, Bordeaux Saint-Emilion
I 1845 grundlagde den tidligere smed Leopold Barraud vingården Franc Patarabet i Saint-Émilion i Bordeaux. I dag – fem generationer senere – ligger deres kældre stadig i hjertet af byen Saint-Émilion. De råder over et areal på ca. 6 hektar med overvejende kiselholdig jord domineret af Merlot vinstokke (70%) og suppleret med Cabernet Sauvignon med en gennemsnitlig vinstok-alder på 30-40 år. https://www.franc-patarabet.com/en/

Château Desmirail, Bordeaux Margaux
Chateau Desmirail er 3. cru classé slot og historien om Desmirail er ret interessant. Slottet var del af det store Rauzan-gods, der blev givet som medgift i slutningen af 1700-tallet, da en af døtrene giftede sig med en Hr. Desmirail, som var advokat for parlamentet i Bordeaux. I 1855 blev slottet så klassificeret som 3.Cru og alt var godt. Men slottet skiftede ejer mange gange gennem tiden frem til tiden mellem 1. og 2. verdenskrig, hvor den daværende ejer kom i problemer og begyndte at sælge bidder af markerne fra. Det betød at der fra ca. 1940 og helt frem til 1981 ikke blev produceret vin under navnet “Chateau Desmirail” – i stedet blev druerne brugt i vinene hos de naboer, som havde købt vinene.

I 1970erne fik Lucien Lurton-familien, der allerede ejede et par andre ejendomme i Margaux idé til at gendanne Desmirail. De ejede allerede knap 10 hektar af det originale Desmirail, og begyndte så at opkøbe små parceller for endelig i 1980 at købe navnet tilbage plus de sidste parceller. Desmirail blev endelig genfødt i 1981, som en af ganske få slotte med samme vinmarker som i 1855… I dag drives det af Denis Lurton, som siden han overtog i 1992 har lavet vinen stadig bedre. Høsten er dog ganske lille, så vinen er stadig en af de sjældnere. Det ejer kun 30 hektar, hvilket ikke er meget i forhold til nogle af de andre klassificerede slotte i Bordeaux. Slottet ligger i Margaux, som er den sydligste af appellationerne i Haut Medoc. Her ligger hele 21 af de 61 klassificerede slotte. Margaux-vine er især kendt for lethed, finesse og afrundede, harmoniske og ikke mindst velduftende og elegante vine. http://www.desmirail.com/

 

Arrangementer starter d.:

29/05/2019

Klokken:

18:15:00

Pris:

Kr. 699,00

Der serveres 8 retters Gastro13 gourmetmenu til vinene

Tilmelding:

Ring på 2216 7151 eller skriv til hoeffner@hp-vine.dk

Del: