Alta Langa DOCG 2015 Blanc de Noir

kr.201.00

Beskrivelse

Drue 100% Pinot nero

Gennemsnitligt beplantning 4.300 planter / hektar

Vinmark lokation Serralunga d’Alba

Vinmark fakta: Øst-eksponeret bakke (250-300 moh), kendetegnet ved jord sammensat af hvid ler med lag af kridt sand

Vinfremstillingsproces: Efter druerne er høstet i små kasser på ca. 20 kg, er druerne straks overført til kælderen og hældt direkte i pressen.

En blød og delikat presning udtrækker ca. 50% af druemost. Mustet overføres derefter til temperaturstyret tanke, hvor det bliver i 24 timer, og hvor dekantering tillader grovere dele, at bundfælde i ​​tanken og derefter filtreres fra.

Alkoholisk gæringsproces: På dette tidspunkt begynder mustet at fermentere i ståltanke. Fermentation varer ca. 20 dage og opretholder temperaturer mellem 18 og 20 ° C. Efter fermenteringen ældes vinen på dens bundfald indtil følgende forår. I maj er vinen klar til en anden gæring i flaske, efterfulgt af yderligere aldring på bundfald i en god 36 måneder i et køligt og mørkt miljø i henhold til traditionerne fra Spumante Metodo Classico

SENSORY PROFIL: I glasset har den en strågul farve med lys gyldne reflektioner og en fin, vedvarende perlage (bobler), der bidrager til at forbedre aromaerne af frugt med hvid papirmasse, tørret frugt og brødskorpe. På ganen opleves øjeblikkeligt den typiske struktur af Pinot Noir forbedret med den behagelige cremethed af boblerne. Lang persistens, friskhed, og fremragende smag er de fornemmelser, der folder sig ud i munden og i hukommelsen efter at have smagt Alta Langa Mirafiore.

ALKOHOLISK PROCENT 12% vol.

SEVERINGSTEMPERATUR 6 – 8 ° C

TILGÆNGELIG STØRRELSE Lt. 0,75