amarone_della_valpolicella_moropio

ANTOLINI, VALPOLICELLA AMARONE D.O.C. KLASSISKE Moròpio

Beskrivelse

Denne vin produceres på en variation af Corvina druen, Corvinone og Rondinella, og en lille smule Molinara. Druerne kommer fra parcellen vi kalder ”Moròpio”, beliggende 350 m over havet syd-østvendt og med en størrelse på ca. 2,2 ha. Leret sikrer at planterne som er 30—40 år gamle ikke mangler vand selv i de tørreste perioder. Høsten som foregår pr. håndkraft starter når druerne har nået den korrekte modenhed og et sukkerindhold der sikrer et tilpas alkoholniveau, som regel i slutningen af september. Først på dette tids-punkt er druerne klar til at blive lagt i træ– eller plastikkasser, hvor de bliver til slutningen af januar . Når druerne er tørrede og har de mistet mellem 30 og 40 % af deres oprindelige vægt, presses de og overlades til gæring med skin i specielle ståltanke, som er udstyret med en roterende paddel, som kan bryde de tykke drueskin. Gæringen varer normalt ca. 30 dage. Den første omhældning (dekantering) sker til små egetræsfade, en lille del til kirsebærtræsfade. Her ligger vinen omkring 24 måneder, hvorefter den tappes på flaske og igen ligger i de følgende 6 måneder.

Vinen præsenterer sig rubinrød som med ældning vil tendere granatrød. En kompleks vin med næse af blomster, en smule duft af mandler og noter af krydderier. Kraftig smag, blød og robust uden at være tung. Alkoholprocent: 16,5 % Serveres ved 20°C helst åbnet 2 timer før brug. Brug et stor ”ballonglas” for at oxydere vinen optimalt. Amarone er bedst til rødt kød, stegt oksekød, grille mad, fjerkræ og moden ost.