Recioto della Valpolicella DOCG Classico
kr.175.00
Beskrivelse
Recioto er fremstillet af Corvina, Rondinella Corvinone og høstet i midten af oktober. Selektiv håndhøstet og kun på vingårdens egne marker, der ligger i Valpolicella Classico-regionen, i kommunerne Marano di Valpolicella og Negrar, men først og fremmest på vingården ” Persegà Alto “et par skridt fra Antolini,s kælder. Produktionen er hvert år 4000/6000 flasker Recioto, der sælges i Bordeaux flasker af 500 ml og lukket med naturkork.
Recioto har en granatrød farve med violette nuancer, en frugtagtig intens og vedholdende smag, med antydninger af sorte kirsebær (surkirsebær), blåbær og antydninger af violer, kanel og hvid peber. Dens smag er sød og harmonisk, aldrig cloying, frisk og ekstremt frugtagtig. I munden minder den om rød frugt marmelade og kanel.
Serveres ved en temperatur på 16/18 ° C og gerne som afslutning på en middag til dessert bagt chokolade, men og fantastisk til bløde oste og specielt blåskimmel.
Yderligere information
Druer | Corvina, Rondinella Corvinone |
---|---|
Alkohol | 12% |
Område | Valpolicella Classico-regionen, i kommunerne Marano di Valpolicella og Negrar |
God til | Bedst effter et måltid med varme desserter af chokolade. Er også perfekt til bløde oste. |
Kultivering | Druerne plukkes omkring midten af oktober, efter at de lige er begyndt at tørre på vinstokken. Denne tørreprocessen fortsætter derefter i kasser i et særligt tørring område, under kontrollerede forhold af fugtighed og ved naturlige vintertemperaturer |
Jordbund | Leret sikrer at planterne som er 30—40 år gamle ikke mangler vand selv i de tørreste perioder |
Udbytte | 20Hl/Ha |
Høstperiode | Oktober |
Vinifikation | Efter omhyggelig udvælgelse druerne er placeret i kasser inden de placeres på tørreloft i god ventilation så sukker og andre vigtige komponenter, såsom ekstrakter og glycerin, kan blive mere koncentreret. Mod slutningen af januar, februar og endda marts undergår druerne en nænsom knusning, efterfulgt af en langsom gæring, der tillader vinen at bevare sin sødme, alkohol. Derefter lagring i Slovenske fade på eg og derefter kirsebærtræ barrels i 12-18 måneder. |
Lagring | Lagring på Slovenske fade og kirsebæræ barrels i 12-18 måneder |
Produktion | 4000-6000 flasker |
Farve | Granatrød farve med violette nuancerer |
Duft | Antydninger af violer, kanel og hvid peber |
Smag | Frugtagtig intens og vedholdende smag, med antydninger af sorte kirsebær (surkirsebær) og blåbær. |
Temperatur | 16-18 grader |