Recito_della_Valpolicella_Classico-600x600

Recioto della Valpolicella DOCG Classico

kr.175.00

Beskrivelse

Recioto er fremstillet af Corvina, Rondinella Corvinone og høstet i midten af oktober. Selektiv håndhøstet og kun på vingårdens egne marker, der ligger i Valpolicella Classico-regionen, i kommunerne Marano di Valpolicella og Negrar, men først og fremmest på vingården ” Persegà Alto “et par skridt fra Antolini,s kælder. Produktionen er hvert år 4000/6000 flasker Recioto, der sælges i Bordeaux flasker af 500 ml og lukket med naturkork.

Recioto har en granatrød farve med violette nuancer, en frugtagtig intens og vedholdende smag, med antydninger af sorte kirsebær (surkirsebær), blåbær og antydninger af violer, kanel og hvid peber. Dens smag er sød og harmonisk, aldrig cloying, frisk og ekstremt frugtagtig. I munden minder den om rød frugt marmelade og kanel.
Serveres ved en temperatur på 16/18 ° C og gerne som afslutning på en middag til dessert bagt chokolade, men og fantastisk til bløde oste og specielt blåskimmel.

Yderligere information

Druer

Corvina, Rondinella Corvinone

Alkohol

12%

Område

Valpolicella Classico-regionen, i kommunerne Marano di Valpolicella og Negrar

God til

Bedst effter et måltid med varme desserter af chokolade. Er også perfekt til bløde oste.

Kultivering

Druerne plukkes omkring midten af ​​oktober, efter at de lige er begyndt at tørre på vinstokken. Denne tørreprocessen fortsætter derefter i kasser i et særligt tørring område, under kontrollerede forhold af fugtighed og ved naturlige vintertemperaturer

Jordbund

Leret sikrer at planterne som er 30—40 år gamle ikke mangler vand selv i de tørreste perioder

Udbytte

20Hl/Ha

Høstperiode

Oktober

Vinifikation

Efter omhyggelig udvælgelse druerne er placeret i kasser inden de placeres på tørreloft i god ventilation så sukker og andre vigtige komponenter, såsom ekstrakter og glycerin, kan blive mere koncentreret. Mod slutningen af januar, februar og endda marts undergår druerne en nænsom knusning, efterfulgt af en langsom gæring, der tillader vinen at bevare sin sødme, alkohol. Derefter lagring i Slovenske fade på eg og derefter kirsebærtræ barrels i 12-18 måneder.

Lagring

Lagring på Slovenske fade og kirsebæræ barrels i 12-18 måneder

Produktion

4000-6000 flasker

Farve

Granatrød farve med violette nuancerer

Duft

Antydninger af violer, kanel og hvid peber

Smag

Frugtagtig intens og vedholdende smag, med antydninger af sorte kirsebær (surkirsebær) og blåbær.

Temperatur

16-18 grader