ANTOLINI, VALPOLICELLA, VERONESE I.G.T. THEOBROMA
kr.154.00
Beskrivelse
Denne vin har en hel unik og eksperimenterende druesammensætning Caberent Sauvignon, Croatina , Corvina og Rondinella . Høsten starter inden for de første to uger af oktober , druerne håndplukkes og sorteres inden de lægges i trækasser for at tørres i ca. 3 mdr. på de 300 år gamle tørrelofter.. I december begyndes processen med presning og derefter en meget langsom gæring hvor drueskindet er i god kontakt med druemosten. Vinen er lageret i barriques og store fade i 1 år , og derefter minimum 6 måneder hvile på flaske.
Theobrama er i sin smag og stil helt klart a` la Amarone, i øvrigt i en sådan grad at mange Amaroner vil have svært ved at følge med.
Yderligere information
Druer | Caberent Sauvignon, Croatina , Corvina og Rondinella |
---|---|
Alkohol | 15 % |
Område | region-Classico Valpolicella, Kommunerne Marano di Valpolicella og San Pietro in Cariano |
God til | Bedst til rødt kød, stegt oksekød og moden ost. N.B. Brug store ”ballonglas” for at oxidere vinen optimalt |
Jordbund | leret og vulkanisk granit |
Udbytte | 25Hl/Ha |
Høstperiode | 2 første uger i oktober |
Vinifikation | druerne håndplukkes og sorteres inden de lægges i trækasser for at tørres i ca. 3 mdr. på de 300 år gamle tørrelofter.. I december begyndes processen med presning og derefter en meget langsom gæring hvor drueskindet er i god kontakt med druemosten. |
Lagring | Vinen er lageret i barriques og store fade i 1 år , og derefter minimum 6 måneder hvile på flaske |
Produktion | 3000 – 4000 flasker 0.75 |
Farve | Dyb rubinrød |
Duft | Intens og kompleks, med dufte af blomster og krydderier. |
Smag | tør, varm og blød, med en god friskhed |
Temperatur | Serveres ved 18 ° C |