henri-moroni-batard-montrachet-grand-cru-2005

Bâtard-Montrachet Grand Cru Henri Moroni

kr.1,425.00

Beskrivelse

AOC Bâtard-Montrachet er en Grand Cru Chardonnay vinmark i Côte de Beaune i Bourgogne. Selve marken ligger på grænsen mellem kommunerne Puligny-Montrachet og Chassagne-Montrachet. Den nabomarker hedder Bienvenues-Bâtard-Montrachet, Criots-Bâtard-Montrachet og ikke mindst Montrachet, som den ligger lige under.

Bâtard-Montrachet marken fik officielt Grand Cru AOC status i 1937 og anses i dag som en af Bourgoognes – og dermed verdens – allerbedste hvidvinsmarker. Den strækker sig over blot 11 hektar og der produceres årligt omkring 63.000 flasker fordelt på små 20 producenter. Det er ikke meget, når efterspørgslen er stor, så derfor er Batard Montrachet vine altid kostbare.

Her på denne episke mark ejer Henri Moroni en lille parcel, hvorfra de producerer magiske hvidvine. Som ung vil den opleves relativt lukket og den udvikler sig langsomt. Efterhånden åbner den sig op og så kommer der ellers en overflod af blomster, hasselnødder, citrus og mineralitet. En kraftfuld, tør hvidvin med en fylde og fedme, som skaber den helt unik og vedvarende aromatisk karakter i munden.

Nyd den let afkølet (men endelig ikke for kold) omkring 11 – 12°C. Er perfekt med foie gras eller store fiskeretter a la hummer pighvar eller torsk.

Opbevares vinen korrekt vil den være drikkemoden efter 5 år fra høståret og helt op til 15 år eller mere!