Chateau_Barrabaque_2012-600x600

CANON FRONSAC, CH. DUPRAY

kr.78.00

Ikke på lager

Beskrivelse

“Herlig Merlot-baseret Bordeaux vin fra Canon-Fronsac. Uovertruffen value-for-money.”
Château Barrabaque er en lille ejendom på 9 hektar beliggende på højre bred af floden Gironde i Canon-Fronsac lig vest for Pomerol. Barrabaques vinstokke er placeret på sydvendte skråninger, der er beplantet med Merlot, Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc. I selve produktionen bruges der et absolut minimum af kemikaler og Chateau Barrabaque har stort fokus på at beskytte miljøet.
Til at styre det hele har de winemaker Caroline Barroux, som er en af Canon-Fronsacs nye stjerner. Hendes tilgang er at kombinere traditionelle og moderne teknikker til dyrkning og vinfremstilling til at producere vine af høj kvalitet.
Denne Cuvée Antoine er fra et parcel med 35 år gamle vinstokke. Den er lavet på et blend af ca. 70% Merlot, 20% Cabernet Franc og 10 % Cabernet Sauvignon som ligger 12-15 måneder på ikke helt nye træfade for at undgå for meget fadpræg.
Som den er nu, er farven dyb rød med lidt lilla nuancer, som forsvinder med alderen. Duften byder på en lækker aromatisk friskhed. Også smagen rammer med en god friskhed men også garvesyre og finesse. Da der er en overvægt af Merlot i vinen, er der dog også en god fed frugt med herlig præcision.
Vinen er en super ledsager til både rødt og lyst kød samt ost. Den kan roligt gemmes nogle år er er typisk drikkemoden ca. 6-10 år efter høståret.

ANBEFALET AF DECANTER
Det anerkendte engelske vinmagasin Decanter giver vinen hele 89 point og skriver (om årgang 2015): “Reserved, dark fruit aroma and flavour, fine, ripe tannins and freshness as well. Drinking Window: 2021 -2030”

Yderligere information

Druer

85% Merlot. 15% Cabernet

Alkohol

14,5°

God til

Rødt kød med simremadlavning såsom gryderetter

Udbytte

Disse marker har et hektarudbytte på 60 Q.li/Ha

Lagring

Traditionel gæring, med 4 daglige pumpning i 20 dage i rustfrit stål med thermoelektronisk styring mellem 27-28° C. Herefter i nye franske egetræsfade samt 24 måneder i flasken

Temperatur

Bør drikkes ved 19 °