Grand_tinel-300x300

CDR GRAND TINEL

kr.115.00

Vinen fremstår med en forholdsvis lys rubinrød farve. Næsen minder om røde kirsebær, peber og våd skovbund. Smagen er medium fylde med pæn bærsødme og ender i et tvist med peber og ribs.

Beskrivelse

Vinen er primært produceret på Grenache med en lille del Carignan iblandet. Druerne til vinen er høstet fra vinstokke på omkring 35 år og høstudbyttet ligger på mellem 25 og 45 hl/ha . Efter endt gæring har vinen tilbragt 12-16 måneder på store gamle træfade. Vinen fremstår med en forholdsvis lys rubinrød farve. Næsen minder om røde kirsebær, peber og våd skovbund. Smagen er medium fylde med pæn bærsødme og ender i et tvist med peber og ribs.

Yderligere information

Druer

100% Greanache noir

Alkohol

15,5%

Område

Chateauneuf du Pape, Gardiole, denne gamle mark er mere end 100 år gammel

God til

Kødretter med oksekød, gerne det blodrige kød som file, mørbrad og culotte, vildtretter er også perfekt til denne kraftige men utrolige flot strukturetret vin

Kultivering

Høst er fuldstændig manuelt, efterfulgt af en systematisk sortering på bord i vingården, inden presning.

Jordbund

sand-lerjord med grus

Udbytte

30 Hl/HA

Høstperiode

oktober

Vininfikation

Druerne presses nænsomt, derefter vinificeres en del i trækar, resten i rustfrit stål. Temperaturer overvåges under hele fermenteringen (Peak ved 31 ° C). Omrøring af bærmen 1- 2 gange dagligt under marceration.Fermentering er lang (33 dage)

Lagring

8 måneder i egetræsfade for blødgøring af tanniner og få rundhed

Produktion

14.000 flasker

Farve

Medium farve og blank rød

Duft

Røde bær, lakrids og marcipan

Smag

Saftig og sødmefuld smag, hvor kirsebær dominerer og greanache druens sødme karrakter træder fint igennem, men bundet godt op i vinens alkohol. Tanninerne er friske men alligevel bløde efter lidt tid i glasset

Temperatur

16 – 18 g