Chateau_Landat_Haut_Medoc_2008-600x600

HAUT-MEDOC, CHÂTEAU LANDAT, 2015

kr.130.00

Beskrivelse

“Flot dybrød og stærk. Fyldig og saftig.”
Château Landat blev opført til vindyrkning i 1881 og allerede i 1908 blev slottet registreret/godkendt som klassifikation Cru Bourgeois. Château Landat blev berømt for at producere charmerende og elegante vine. Siden midten af halvfjerdserne har godset været drevet af Gabriel Fabre.
Vingården ligger dels i den nordlige del af Cissac og dels på plateauet Vertheuil. Jorden er primært muldlag, der består af leret grus som hviler på leret undergrund. Arealet er 14 hektar.
Château Landat Haut-Médoc er lavet på cirka 60 % Cabernet Sauvignon, 35 % Merlot og 5 % Petit Verdot fra vinstokke med en gennemsnitlig alder på 30 år. For at optimere kvaliteten sker en let udtyndning af druerne. Høsten sker både manuelt og mekanisk også for optimering modenheden af druerne. Vinen lagrer i 12 måneder i egetræsfade.
Den har en flot rød farve. Duften er elegant og fin, og viser et bredt spektrum af sorte frugter, nougat samt lidt grillede noter. Smagen er fyldig og smidig med en dvælende flot finish.
Vinen er drikkeklar nu – men kan gemmes i ca. 8-10 år fra høståret. Anbefalet serveringstemperatur 16-17°C og den bør iltes ca. 1 time før servering. Vinen matcher fint rødt kød, lam eller gode modne oste.
GODE ANMELDELSER TIL CHÂTEAU LANDAT HAUT-MÉDOC 2010
WineSpectator gav vinen 86 point (ud af 100) og skriver: “Offers a light, leafy frame, showing hints of bergamot, tea-stewed cherry and red currant fruit. Sandalwood and cedar hints fill in on the finish.”
JancisRobinson.com skriver “Dark crimson. Smudgy rim. Appetising and nicely balanced even if not the most ambitious. Early maturing but awfully friendly.”

Yderligere information

Druer

75% Cabernet Sauvignon, 20% Merlot, 5% Petit Verdot

Alkohol

14,5°

God til

Rødt kød med simremadlavning såsom gryderetter

Udbytte

Disse marker har et hektarudbytte på 60 Q.li/Ha

Lagring

Traditionel gæring, med 4 daglige pumpning i 20 dage i rustfrit stål med thermoelektronisk styring mellem 27-28° C. Herefter i nye franske egetræsfade samt 24 måneder i flasken

Temperatur

Bør drikkes ved 19 °