LA BASTIDE SAINT VINCENT, GIGONDAS,
185.00 DKK
Beskrivelse
80% af produktionen af denne Gigondas går til den nordlige del af Europa og Amerika. Vinen defineres som “muskuløs”! Og man må virkelig erkende, at der er ingen mangel på aromatisk styrke eller tannin-rigdom . Smagen er varm og smuk, med tætte tanniner og en meget lovende længde, som tjener valg som favorit vin.
Et spil af magt og finesse. Meget pænt afbalanceret vin med en let krydret og krydret frugt parret med dufte af træ og chokolade ved at udvide i små egetræsfade. Vingårdens absolutte topvin og kun de bedste druer fra optil 90 årige vinstokke går til denne vin.
Yderligere information
Druer | Grenache: 52%; Mourvèdre: 28%; syrah: 20%. |
---|---|
Alkohol | 14,5% |
Område | Bedste pakker af Gigondas, dels fra den sydlige side af “Les Dentelles de Montmirail”, på terrasser mellem 350 og 400 meter, og dels fra højderne af landsbyen. |
God til | Velskabte simreretter med lam, oksekød, vildt eller and. |
Udbytte | 25 hl pr. ha. |
Høstperiode | Først i oktober |
Vinifikation | Håndplukket med selektiv plukning af druerne, efterfulgt af en let knusning af bærrene. Traditionel vinfremstilling i emaljeret beton tanke. Mellem 17. til 21 dage maceration. |
Lagring | 60%: 12 måneder på franske egetræsfade 228 liter. 40%: I en emaljeret beton tank |
Produktion | 3.400 flasker |
Farve | Dyb rød |
Smag | Smagen er varm og smuk, med tætte tanniner og en meget lovende længde |
Temperatur | 16 – 18 g |