Gigondas_2013-600x600

LA BASTIDE SAINT VINCENT, GIGONDAS,

Beskrivelse

80% af produktionen af denne Gigondas går til den nordlige del af Europa og Amerika. Vinen defineres som “muskuløs”! Og man må virkelig erkende, at der er ingen mangel på aromatisk styrke eller tannin-rigdom . Smagen er varm og smuk, med tætte tanniner og en meget lovende længde, som tjener valg som favorit vin.

Et spil af magt og finesse. Meget pænt afbalanceret vin med en let krydret og krydret frugt parret med dufte af træ og chokolade ved at udvide i små egetræsfade. Vingårdens absolutte topvin og kun de bedste druer fra optil 90 årige vinstokke går til denne vin.

Yderligere information

Druer

Grenache: 52%; Mourvèdre: 28%; syrah: 20%.

Alkohol

14,5%

Område

Bedste pakker af Gigondas, dels fra den sydlige side af “Les Dentelles de Montmirail”, på terrasser mellem 350 og 400 meter, og dels fra højderne af landsbyen.

God til

Velskabte simreretter med lam, oksekød, vildt eller and.

Udbytte

25 hl pr. ha.

Høstperiode

Først i oktober

Vinifikation

Håndplukket med selektiv plukning af druerne, efterfulgt af en let knusning af bærrene. Traditionel vinfremstilling i emaljeret beton tanke. Mellem 17. til 21 dage maceration.

Lagring

60%: 12 måneder på franske egetræsfade 228 liter. 40%: I en emaljeret beton tank

Produktion

3.400 flasker

Farve

Dyb rød

Smag

Smagen er varm og smuk, med tætte tanniner og en meget lovende længde

Temperatur

16 – 18 g