Barolo 2015, Mirafiore

Mirafiore Barolo DOCG 2015 Riserva

kr.385.00

Beskrivelse

Producent: E.Mirafiore & Fontanafredda Srl Via Alba, 15 – 12050 Serralunga d’Alba (CN)

Vingård: E. Mirafiore 300 år gammelvingård og ejet af tidligere konge af Piomonte

Oprindelse: Italien Piomonte

Druesort: Nebbiolo100% Gennemsnitsproduktion 45 hl pr. Ha

Vinmarks lokation: Denne Barolo er lavet af omhyggeligt udvalgte druer dyrket på vinmarker i landsbyerne Serralunga d’Alba og Barolo.

Vinmark: Eksponering mod syd, syd-vest og vest på mellemhøje bjergskråninger (300-450 m o.h.) på typisk ler og kalkholdig marlrig jord af miocen- helvetisk og tortonisk oprindelse.

Vinfremstillingsproces: gæringen er traditionel og varer 12-15 dage i rustfri ståltanke ved kontrolleret temperatur. Vinen forbliver derefter på drueskindene i yderligere 30-40 dage med en “nedsænket hoved” -maserering for at optimere ekstraktionen af de polyfenoliske stoffer.

Barolo Riserva Mirafiore opretholder en tradition og fremstiller blandingsvine fra forskellige vinmarker. Disse vinmarker kan variere afhængigt af dets karakteristika for årgangene. Blanding foretages  lige når den malolaktiske gæring er afsluttet

Ældning: for at blive mærket som en “Riserva” (reserve) skal Barolo-vin ifølge loven have gennemgået mindst 5 års modning før den frigives. De første tre år tilbringes i mellemstore og store størrelse egetræfade (20- 140 hl), derefter ældes vinen i et år i store betonbeholdere og – til sidst – for den sidste tid, i flaske

Smagsnoter: En meget lang maceration og et par overførsler under ældning på egetræstønder giver mulighed for at udvikle de tertiære aromaer før aftapning. Den perfekte polyfenoliske modning af druerne før høstning favoriserer ekstraktionen af en stor mængde søde tanniner, som ved ældningens afslutning giver en tæt silkeagtig struktur.

I glasset er Barolo Riserva en vin, der kan byde på store oplevelser, dyb granatrøde farve, mens dens intense tydelige næse antyder krydret aromaer som malurt, kakao, mynte, sort kirsebær, læder og tørret svampe. Dens søde fløjlsagtige tanniner smelter fint sammen med den glatte silkeagtige smag og hjælper med til at sikre en meget lang finish varm og fascinerende.

God sammen med: Denne vin er den perfekte match til store retter med rødt kød og mellemstore og modne oste.  Denne vin giver også behageligt selskab under samtalen  efter middagen.

ALCOHOL CONTENT 14% vol.

SERVING TEMPERATURE 18° C

BOTTLE SIZE Lt. 0,75