Nytårsvin 2012

NO NAME Friulano DOC – Friuli

kr.215.00

Beskrivelse

Le Vigne di Zamò Friulano No Name 2017

NAME Friulano DOC – Friuli

Vintype: Hvid vin

Oprindelse: Italien, Klassifikation DOC Collli Orlentali del Frlulli Frlulano

Farve: Lys, dyb og gylden gul.

Duft: Seriøst kompleks næse af gennemgribende moden tropisk frugt , citrus- og mandelpasta.

Smag: Duft fornemmelser går foran en lige så kompliceret gane, hvis bløde silkeagtige rundhed minder stærkt om gyldne lækre æbler og tropiske frugter.

vinfremstilling Druerne bliver efter en omhyggelig sortering på sorteringsbænken, afstilkning og presning direkte i en atmosfærisk presse, hvor hver batch fra de forskellige vinmarker holdes adskilt. Den opnåede druemost forbliver natten over til spontan afklaring i ståltanke ved en kontrolleret temperatur på 8-10 grader. Derefter følger ældningen på de fine fade i ca. 6 måneder med ugentlig battonage. Efter en omhyggelig prøvesmagning samles alle opnåede masser, og derefter forberedes vinen til den endelige aftapping.

Bør nydes perfekt kølet 10-13 grader, alene eller med lette forretter, fingermad og stegt skaldyr.

Producent: Vigne di Zamò (Vines of Zamò), der blev grundlagt i 1920’erne, er en af ​​Friulis ældste kontinuerligt vingårde. Stadig ejet og drevet i dag af Zamò-familien, strækker ejendommen sig over 65 ha, der er plantet til drue mellem Friuli og Slovenien med højder i området 300-450 meter over havet. Familiens ejendom inkluderer også den legendariske Abbazia di Rosazzo (klosteret fra Rosazzo), en historisk kloster og gård, der er kendt for sine kalkholdige kalkjord ( ponca)på den lokale dialekt) og dets unikke makroklima. Takket være de usædvanlige milde temperaturer er det et af de få steder i Friuli, hvor oliven kan dyrkes til olivenolieproduktion. Der anvendes organisk landbrugspraksis på tværs af Zamò-familiens vinmarker, og der bruges aldrig herbicider. Vinfremstillingsstilen er strengt traditionel. Ikoner af friulsk og italiensk vinproduktion, Zamò-familien skabte historie igen, da den besluttede at omdøbe sit flagskib til 100 procent Tocai Friulano “No Name.” Inspireret af EU’s afgørelse i 2009 om, at Ungarn havde eneret til at bruge betegnelsen “Tokaj”, blandes vinen fra tre af Friulis mest berømte vinmarker. Men Vigne di Zamò kan ikke kalde det “Tocai.” Så de besluttede at give det ”No Name” overhovedet.