Paul_Buecher_Cremant_de_alsace_prestige-600x600

PAUL BUECHER, CREMANT D’ALSACE PRESTIGE

DKK115.00

Beskrivelse

Paul BUECHER familien begyndte produktion af Crémant d’Alsace i 1978. Crémant er mousserende vine der er produceret efter Méthode Traditionelle (ligesom i Champagne).

I modsætning til de andre Alsace vine, er hemmeligheden bag denne mousserende vin en blanding af forskellige druesorter, terroirs og endda forskellige årgange.

Poul Buecher’s Crémant druer kommer fra to forskellige vinmarker. Et plot ved Walbach som er, en sandet bjergskråning i Munster-dalen. På dette lidt sene modningsområde undgår Pinot Blanch druerne at modne for hurtigt, så de holder en god syrlighed. Det andet plot er en mark i Harth i Colmar, en tør og varm mark hvor Riesling druen bliver tidligt moden.

Paul Bucher’s Cremant skal have stil af deres Cuvee, og ikke karakter af året og de forsøger at lave regelmæssighed fra det ene år til det næste, derfor er årgang ikke skrevet på flasken. Efter aftapning, ligger flaskerne mellem 15 og 24 måneder i kælderen. Når vinen er moden og klar til salg, fjernes aflejringer fra vinens gæringsproces i en proces, der kaldes dégorgement. I denne proces lirkes proppen forsigtigt af så det indvendige tryk i flasken skyder sedimentet ud.

Bleg-gul farve med fine bobler, smuk og vedholdende skum. Frisk og med masser af sprøde frugtaroma (grønt æble, citrus), blomsteragtige noter samt mandel og wienerbrøds noter. I munden er den frisk og frugtagtig med en fin og cremet skum. Velsmagende, forfriskende og velafbalanceret, hverken for levende, eller sød.

Den helt perfekte ledsager til utroligt mange specielle lejligheder, mad eller fordi man bare skal have noget godt. Prøv den til kranskage, dette ikke kun denne vin m,en generelt Crement Alsace er det perfekte valg til kransekage – umami oplevelse i munden!

Yderligere information

Druer

70% Pinot Auxerrois, 30% Riesling

Alkohol

12,4%

Område

Sydvendte marker med medium hældning, dalland

God til

Crémant Prestige er den perfekte aperitif. Takket være dens forfriskende karakter, kan den også ledsage en dessert eller hele buffeten.

Kultivering

Planternes alder er mellem 15 og 45 år

Jordbund

Granit Colluvium

Produktion

4.600 kasser