Paul_Buecher_Riesling-600x600

PAUL BUECHER, GRAND CRU BRAND RIESLING 2013

kr.161.00

Beskrivelse

Brand Riesling: Gyldengul kjole, med smukke tårer.

Udtryksfuld næse, intens og meget kompleks. Kombination frugtagtig og kandiseret aroma (citron, grapefrugt, kvæde, mirabelle), ristede noter, pistol sten, aromatiske urter …

Efter et ret skarpt angreb, belagt med en antydning af rundhed, eksploderer vinen på ganen: rigelig, bred, fyldig og saltvand. Den lille sødme slettes af en kraftig og bred surhedsgrad. Et brand i barok stil! Finishen bæres af fine mineral- og citronnoter.

Fin og frugtagtig, med en livlig syre. Denne Riesling repræsenterer perfekt karakter af Grand Cru Brand. Denne granitisk mark beliggende i Colmar området har været kendt i århundreder. Brand skiller sig ud ved kraft og finesse.

Ordet “Brand” kan oversættes som “Land of ild”. Denne stejle vinmark ligger op ad bjerget og ved byen Turckheim. Den sydvendte skråning tillader vinstokkene at drage fordel af den mindste lille solstråle. Men det er også et krævende terroir, hvor planterne er nødt til at hente sit vand dybt nede.

Grand Cru vine skal fremhæve terroirt, de særlige jordforhold, mikroklimaet, eksponeringen … Den granitrige jordbund i dette Brand bringer en masse finesse til Riesling og Pinot gris vinene. Paul Buecher familien har valgt at plante disse to sorter til at fremhæve hele potentialet i denne Grand Cru.

Grand Cru Brand vinranker er plantet på sandjord og granit med sort og hvid glimmer, kaldet “Turckheim granit.” Skråningerne er meget stejle og højden varierer fra 265 til 375 meter.

Solens karakter på “Brand” fører til en perfekt modenhed af druerne. Vinene er virkelig aromatiske. Kan som unge have karakterer af grapefrugtskræl, moden frugt, appelsin, blomsteragtige noter, hvid peber … Og efter et par år lagring, udvikler vinene sublime Riesling aromaer fuldt udtryk og kompleksitet. Ganen er kødfuld, bakket op af en levende og kompleks surhed, livlig fra start til den stramme finish.

Eksponering: Syd, stejle skråninger

Alder af vinstokke: 45 år, A.O.C: Alsace Grand Cru Brand

Yderligere information

Alkohol

13,1%

God til

Det er den gastronomiske vin par excellence, og vil vidunderligt ledsage alle fiskeretter

Jordbund

To-glimmer granit

Høstperiode

20. oktober

Produktion

380 kasser