Paul_Buecher_Les_Terrasses-600x600

PAUL BUECHER, LES TERRASSES PINOT NOIR

kr.182.00

Beskrivelse

De fleste Alsacevine er røde og frugtagtige med en smidighed, der gør dem lette at drikke. Samtidig føles Pinot noir også fyldig og den egner sig fint til at gemme.

På Paul BUECHER ejendom Rosenberg bjergskråninger i Wettolsheim kommer de mest kraftfulde og raffinerede røde vine . Det er grunden til at i 1995 blev en stor parcel Pinot noir plantet på terrasser på denne Marly-kalkholdig bakkeskråning. Lavt udbytte, omhyggelig sortering af druerne, langsom maceration og lang lagring på eg er med til at producere en stor rødvin, koncentreret og klar til at blive kaldt Pinot noir «Les Terrasses». «Les Terrasses» kommer fra den øverste del af Rosenberg: en fed lerjord der dækker et lag kalksten. Denne type af terroir bringer dybde og balance til pinot noir druen.

Mens næsen minder om kompleksitet med blomster accenter og duft af sorte frugter (brombær, solbær). De aldrende noter i vinen virker ganske diskrete. En subtil og strålede duft, stadig fuld af ungdom. Smagen er fyldig, koncentrereret og saftig og understreges af livlighed. De meget fine tanniner er integreret i vinens elementer og behagelig på ganen. Den frugtagtige, kakao smag hænger flot i finishen. Pinot noir «Les Terrasses» er en koncentreret og fyldig rødvin. Ved slutningen af sin fad og flaske lagring er tanniner og træaromaer integreret i hinanden. Vinen er nu klar og charmerende.

Yderligere information

Alkohol

14.2 % med et syreniveau på 3.1 g / l og et overskydende sukkerniveau under 2 g / l

Område

Østvendte skråninger – A.O.C. Alsace

God til

Skal serveres til bøf, kogt oksekød eller gryderet.

Kultivering

Vinstokkenes alder er ca. 15 år

Jordbund

Kalksten

Høstperiode

22. september

Vinifikation

Druerne afstilkes og udblødes i 12 til 15 dage før de overføres til egetræsfade. Vinen bliver aftappet efterfølgende forår, uden filtrering (12 måneders aldring).

Produktion

120 kasser årligt

Farve

Dejlig mørk rød farve, ærlig og dyb.

Duft

Næsen af denne pinot noir er meget fremtrædende med røde frugtaromaer – morello kirsebær, hindbær – og et ristet touch.