POUL BOUCHER, CLOS GOTTESTAL PINOT GRIS
130.00 DKK
Beskrivelse
Denne Pinot Gris er delikat frugtrig og har en overdådighed. Dyrkes på Paul Buechers Grand Cru Brand mark. Marken ligger i regionen Colmar som udmærker sig ved en granitisk jord som giver kratige vine af stor finesse. Områdes omdømme er længe kendt og etableret som “Brand” kan oversættes som “Land of Fire”. Den fuld sydvendte bjergskråning ligger over landsbyen Turckheim. De stejle skråninger tillader vinstokkene at nyde hver stråle solskin. Men det er også en krævende jord, hvor rødderne er nødt til at hente vand dybt nede fra.
Vinene fra Grand Cru udtrykker terroirets karakteristika, jord og mikroklima.
Eksponeringen i form af granitisk jordbund betyder, at vinene Riesling og Pinot Gris opnår stor finesse. De er derfor de to sorter, familien Paul Buecher har valgt at plante til at afsløre det fulde potentiale af Grand Cru.
Vinmarkerne udnyttes af Domaine Paul Buecher og plantet i sandjord bestående af glimmer granit, kaldet Turckheim granit. Markerne er meget stejle og højde varierer fra 265 til 375 meter. En krævende vinavl på denne type jord, men producerer terroiret producerer store og kraftige vine, selv i vanskelige år.
Solens betydning på Brand resulterer i en tidlig modning af Pinot gris. Tidlig modning giver en strågul farve med gyldne glimt. Næsen viser en stor kompleksitet og modenhed der giver aromaer og friskhed af overmoden gul frugt – blommer, pærer og kvæde – tørrede frugter, krydderier (vanille, hvid peber), kandiserede citrusfrugter og samtidig et blomsteragtigt touch.
Smagen i munden er smidig og overdådig med en blød og balanceret mineralitet. Smagen af moden frugt og sukkersødt strejf fortsætter i munden og eftersmagen er meget lang og ren med en integreret rundhed. En ren, dyb og kompleks vin.
Dens finesse og balance gør den er en dejlig gastronomisk Pinot gris vin og passer godt til stegt foie gras, fjerkræ med svampe, and med appelsin.
Yderligere information
Alkohol | 13,7% |
---|---|
Område | Colmar – Syd, stejl skråning |
God til | Stegt foie gras, fjerkræ med svampe, ænder med orange |
Kultivering | 5-45 år A.O.C .: Alsace Grand Cru Brand |
Jordbund | To-glimmer, Granitisk |
Høstperiode | Oktober |
Produktion | 380 kasser |
Duft | Overmoden gul frugt – blommer, pærer og kvæde – tørrede frugter, krydderier (vanille, hvid peber), kandiserede citrusfrugter og samtidig et blomsteragtigt touch |
Smag | Moden frugt og sukkersødt |