Paul_Buecher_Cremant_de_alsace_chardonnay_brut-600x600

POUL BOUCHER, CRÉMANT PRESTIGE, CHARDONNAY

DKK115.00

Ikke på lager

Beskrivelse

Paul BUECHER familien begyndte produktion af Crémant d’Alsace i1978. Crémant er mousserende vine der er produceret efter Méthode Traditionelle (ligesom i Champagne).

I modsætning til de andre Alsace vine, er hemmeligheden bag denne mousserende vin en blanding af forskellige druesorter, terroirs og endda forskellige årgange.

Poul Buecher’s Crémant druer kommer fra to forskellige vinmarker. En ved Walbach, en sandet bjergskråning i Munster-dalen. På dette lidt sene modningsområde undgår Pinot druerne at modne for hurtigt, så de holder en god syrlighed. Den anden mark er i Harth i Colmar, en tør og varm mark hvor Riesling druen bliver tidligt moden.

Paul Bucher’s Cremant skal have stil af deres Cuvee, og ikke karakter af året og de forsøger at lave regelmæssighed fra det ene år til det næste, derfor er årgang ikke skrevet på flasken. Efter aftapning, ligger flaskerne mellem 15 og 24 måneder i Buechers kælder. Når vinen er moden og klar til salg, fjernes aflejringer fra vinens gæringsproces i en proces, der kaldes dégorgement. I denne proces lirkes proppen forsigtigt af, så det indvendige tryk i flasken skyder sedimentet ud.   

Bleggul farve med fine bobler, smuk og vedholdende skum. Frisk og med masser af sprøde frugtaroma (grønt æble, citrus), blomsteragtige noter, mandel og wienerbrød noter. I munden er den frisk og frugtagtig med en fin og cremet skum. Velsmagende, forfriskende og velafbalanceret, hverken for levende, eller sød.

Yderligere information

Druer

70% Pinot Auxerrois, 30% Riesling

Alkohol

12,4%

Område

Syd, medium hældning, dalland

God til

Crémant Prestige er den perfekte aperitif. Takket være dens forfriskende karakter, kan den også ledsage en dessert eller hele buffeten.

Kultivering

Vinstokkenes alder er 15-45 år 20 år A.O.C. : Crémant d’Alsace

Jordbund

Granit Colluvium

Produktion

4.600 kasser