Chateau_des_Laurets_2011-600x600

PUISSEGUIN ST. EMILION, CH. DES LAURETS, 2012

DKK135.00

Ikke på lager

Beskrivelse

“90 point ved Wine Spectator. Fed, moderne Saint-Émilion-vin til en super pris.”
Her får du top Bordeuax-vin til en pris som ligger langt under hvad man kunne forvente! En stor vin fra Château des Laurets i Puisseguin-St.-Emilion appellationen i Bordeaux, lige nord for Saint-Émilion.
Vinmarkerne er placeret langs sydvendte bjergsider med klipper af ler og kalksten, hvilket giver perfekte forhold til at lave de typiske Merlot-prægede Saint-Émilion vine. Druerne høstes manuelt inden de vinificeres i et topmoderne vineri med fuld termo-regulering. Endelig kommer vinen på nye egetræsfade i 16 måneder. Det giver en meget moderne Saint-Émilion stil.
Vinen er lavet på en blanding af ca. 80% Merlot og 20% Cabernet Franc. Den har en mørk lilla farve, duft af røg, frisk træ, violer og bær. I smagen er der fed, ren Merlot-frugt som støttes godt op af fløjlsagtige tanniner og god syre. Den har et godt lagringspotentiale – hvis ellers du kan vente. Typisk siger man minimum 6-12 år før en god Saint-Émilion er på toppen, så er er noget at løbe på.
Vinen har fået nogle imponerende anmeldelser:
Wine Spectator 90 Points: “Bold, ripe and almost flashy, showing good drive and vivacity, with fresh acidity pumping the boysenberry, steeped plum and raspberry fruit along while a roasted apple wood note fills in the finish.”
James Suckling 93 Points: “Impressive for this appellation. Spicy exotic nose with vanilla, hazelnuts and cocoa. Opens up with a nice earthy minerality and polished fruit. Wonderfully juicy and nicely textured on the palate with good length. Soft and fine tannins. Really delicious to drink now, but tannins will soften further over the next couple of years.”
“Commended Award” ved Decanter Asia Wine Awards 2013

Yderligere information

Druer

Cabernet Franc, Merlot

Alkohol

14,5°

God til

Rødt kød med simremadlavning såsom gryderetter

Udbytte

Disse marker har et hektarudbytte på 60 Q.li/Ha

Lagring

Traditionel gæring, med 4 daglige pumpning i 20 dage i rustfrit stål med thermoelektronisk styring mellem 27-28° C. Herefter i nye franske egetræsfade samt 24 måneder i flasken

Temperatur

Bør drikkes ved 19 °