Design uden navn (5)

Recioto della Valpolicella DOCG Classico 50 cl

Beskrivelse

Recioto della Valpolicella DOCG Classico 50 cl – Perfekt til ris ala mande

Serveres til ris Ala mande og serveres i rødvinsglas for at kunne nydevinens passito karakteren

Passito er tørringsprocessen af druerne. Druerne til Ricioto tørres et halvår før de presses og til forskel fra Amarone processen lader man riciotoen gære hurtigt færdig til en alkohol på ca. 12%. derved efterlades en større sødme i vinen

Recioto della Valpolicella DOCG Classico er fremstillet af Corvina, Corvinone og Rondinella druer høstet i midten af oktober ved manuel høst og udvælgelse af de bedste klaser, i vinmarkerne beliggende i Valpolicella Classica kommunerne Marano di Valpolicella og Negrar, men hovedsagelig i vingården kaldet “Persegà Alto”. Hvert år produceres 4000/6000 flasker

Recioto har en granatrød farve med violette refleksioner, en frugtagtig intens og vedvarende aroma, med noter af sort kirsebær, sur kirsebær og blåbær med antydninger af violer, kanel og hvid peber. Smagen er sød og harmonisk, frisk og ekstremt frugtig. I munden minder det om rød frugtmarmelade og kanel. Serveres ved temperatur på 16/18 ° C;