Friuli Colli Orientali Chardonna Ronco Acacie 2016, Italien

Ronco delle Acacie 2016 Colli Orientali del Friuli DOC

kr.205.00

Beskrivelse

Friuli Colli Orientali Ronco delle Acacie Bianco er dyrket i vinmarker beliggende i hjertet af provinsen Udine i Manzano kommune.

Vintype: Hvidvin

Oprindelse: Italien Friuli

klassificering: Colli Orientali del Friuli DOC

Vinstokke: 70% Chardonnay, 30% fra Friuli

Alkohol: 14%

Format: 0,75l

Duft- og smagsnoter: Gylden gul, i glasset viser den en smuk fylde og med intense og elegante aromaer af vilde blomster, moden frugt, hasselnød og vanilje, der smelter sammen i en varm og sød fornemmelse. Den er harmonisk og intenst på ganen, med en meget lang vedholdenhed og en behagelig eftersmag.

God sammen med: God til både suppe fra land og hav, bagt fed fisk eller hvidt kød.

Vinifisering: i stål og lang modning i store ege-tønder, det er vin som forbløffer i glasset med de mange detaljer vinen formår at udtrykke. Lys og elegant. Få andre Friulianske vinproducenter kan prale af en vifte af så stor kvalitet. Den produceres hovedsageligt med druer Chardonnay og Friulano der håndplukkes finsorteres ved håndkraft mellem slutningen af ​​august og de første to uger af september. Fermentering finder sted for Friulano druerne med kold maceration, i ståltanke ved kontrolleret temperatur og for Chardonnay i stål og derefter afsluttes i tonneaux. Derefter ældes den vin der er opnået fra Chardonnay-druer i for det meste nye tonneaux, hvortil vinen der er opnået fra Friulano-druer samles inden den efterfølgende forfining på flasken i 8 måneder før den frigives på markedet.

Serveringstemperatur: 8/10 ° C

COLLI ORIENTALI DEL FRIULI BIANCO DOC “RONCO DELLE ACACIE” 2016 – VIGNE DI ZAMÒ: HVORFOR VI KAN LIDE DET

Det er med valgene, at vingården Le Vigne di Zamò udtrykker al storheden af ​​de bedste vine fra Colli Orientali del Friuli. Dybe, rige vine, der kommer fra de bedste plot, de ældste stokke og langtids modning i kælder, før de frigives på markedet. Vinene er rige på facetter der er i stand til at begejstre ikke kun på kort tid men også en forbløffeende unik lang levetid. “Ronco delle Acacie” kommer fra en omhyggelig blend af druerne Chardonnay og friuliano.  Druer der sammen fører til en klassisk hvidvin, ekstremt duftende og intens.