Chateau_F_Patarabet_2010_SEGC

ST. EMILION, GRAND CRU CH. FRANC PATARABET, 2015

Beskrivelse

“Saint-Émilion Grand Cru med stor duft og tæt farve. Klassisk, dejlig tør smag med stor holdbarhed.”
Vi er nu i hjertet af Saint-Émilion – men som alle andre steder ei Bordeaux r det ikke alt der produceres, der er af høj kvalitet, så man skal se sig for. De bedste af vinene i Saint-Émilion er klassificeret som Premier Grand Cru Classé, Grand Cru Classé og så Grand Cru. Og derefter kommer alt resten, så her skal etiketten altså virkelig nærstuderes. I modsætning til Bordeaux-klassifikationen fra 1855 bliver Saint-Emilions klassifikation ændret ca. hvert tiende år og senest i 2012.
Denne vin fra Patarabet er i 3. niveau altså en Grand Cru. Det betyder at kvaliteten er høj men at vinen samtidig kan betales. Vinen er et udtryk for den mere autentiske og rustikke Saint-Émilion stil. Her er det terroiren selv der kommer til udtryk.
Først mødes man af stor duft og tæt farve. Derefter en dejlig tør smag med stor holdbarhed. Franc Patarabets Grand Cru er lavet på ca 70% Merlot, 25% Cabernet Franc og 5% Cabernet Sauvignon 5%. I smagen finder man mørke kirsebær, tobak, mørk chokolade og en rund, fuld mundfornemmelse.
Vinen kan lagres i mange, mange år. Vi smagte i 2014 en udgave fra 1982 som i den grad stadig var på toppen. Gode vine fra Saint-Émilion skal typisk have minimum 5-12 år til at samle sig og modnes. Så denne er helt på toppen nu, men kan leve i mange år stadig.

Yderligere information

Druer

Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot

Alkohol

14,5°

God til

Rødt kød med simremadlavning såsom gryderetter

Udbytte

Disse marker har et hektarudbytte på 60 Q.li/Ha

Lagring

Traditionel gæring, med 4 daglige pumpning i 20 dage i rustfrit stål med thermoelektronisk styring mellem 27-28° C. Herefter i nye franske egetræsfade samt 24 måneder i flasken

Temperatur

Bør drikkes ved 19 °