Valduero Finca Azaya

Valduero Finca Azaya 2017

kr.143.00

Ikke på lager

Beskrivelse

Topvin fra Spanien, med 97 POINT i Decanter. Fantastisk dejlig duft af mørke bær, smag af bær, lakrids, ceder og en lang eftersmag.

Smagsnoter En overdådig tekstur bærer modne, livlig smag af brombær og blomme, med mørk chokolade og grønne accenter. Velintegrerede tanniner og citrusholdig syreindhold holder vinen fantastisk afbalanceret. En frisk rødvin i moderne stil. Drik den nu og gem frem til 2023.

Struktur og finish Finca Azaya har en mørkerød til violet farve. Kraftig krop med solid struktur. Den har en frugtig og ungdommelig duft med skønne nuancer af mørke bær og eg. Trods dens relativt unge alder viser den en fornem kompleksitet og lang finish. Vinen er lavet på tempranillo og lagres 14 måneder på egetræsfade.

Bodegas Valduero regnes for at være en af de 3 bedste producenter i Ribera del Duero, og deres vine vælter i topratings og gode anmeldelser. Ikke kun de dyre topvine, men også de mere almindelige vine får ratings som slår mange langt dyrere vine. Dette er tilfældet med denne vin.

Ribera del Duero regnes for at være Spaniens bedste vinområde. Der laves tætte og intense vine med masser af frugt og mørke bær. Det er et gammelt vinområde, så topproducenter som Bodegas Valduero har marker med vinstokke der er over 100 år gamle. Det giver små druer med tæt og intens saft som skaber utroligt tætte, mørke og koncentrerede vine, der kan lagres i mange år.

Valduero er ejet af familien Viadero. De startede deres vingård i 1984 og var dermed et af de første vinhuse i Ribera del Duero. Området blev først anerkendt som D.O. i 1982. I dag arbejder Valduero med 200 hektar tilplantet med Tinto Finodruen. I 2000 skulle der investeres. Man byggede nyt vinhus med tre underjordiske tunneler, hvor der er plads til 3500 egetræsfade.