VENETO, VIGNALTA, ALPIANE C.E. FIOR D’ARANCIO DOC 2013
kr.204.00
Beskrivelse
Til dessertvinen Colli Euganei Fior d’Arancio Passito DOC benyttes samme druer som til den tørre t sødlige type, Colli Euganei Fior d’Arancio DOC, på Moscato Giallo druen (95-100%) dog med tilladelse til yderligere at tilsætte lokale grønne druer (0-5%). Druerne er naturligt tørrede på stokkene inden høsten, hvilket giver større sødme og højere alkoholstyrke. Farven i Fior d’Arancio Colli Euganei DOC (orange blomstring) er brillant gylden-gul, duften er kompleks, intens og karakteristisk. Smagen er sød, karakteristisk, markant aromatisk og vedholdende. Obligatorisk lagring er 1 år og vinen nydes til desserter.
Der laves også en sjældent set mousserende Colli Euganei Fior d’Arancio Spumante DOC.
Yderligere information
Druer | Moscato Giallo druen (95-100%) og lokale grønne druer (0-5%) |
---|---|
Alkohol | 12,5 % |
Område | Colli Euganei, Luvigliano (PD) |
God til | Kager og desserter med sød mandel, skal også prøves med blå skimmel ost – det himmelsk! |
Kultivering | Gennemsnitsalder af vinmarker 36 år Exposition og højde er Øst |
Jordbund | Sand og ler, dannet ved erosion af rhyolitic vulkanske jord. |
Udbytte | 70 Q.li/Ha og efter tørring af drue et udbytte på 24 liter pr 100 kg druesaft |
Høstperiode | September |
Vinifikation | Druerne presses februar efter 4 måneders tørring, 12 timers maceration, hvid gæring med pneumatisk presning, lang og langsom gæring i egetræsfade i mindst 12 måneder |
Lagring | 12 måneder i tønde og 6 måneder i flaske |
Produktion | 8.000 0.375 l |
Farve | brillant gylden-gul |
Duft | duften er kompleks, intens og karakteristisk af blomster og honning. |
Smagen | Smagen er sød, karakteristisk, markant aromatisk og vedholdende. |
Temperatur | Bør drikkes ved 10 ° |