Colli_Euganei_Fior_de_Arancio_Alpianae_2013-600x600

VENETO, VIGNALTA, ALPIANE C.E. FIOR D’ARANCIO DOC 2013

kr.204.00

Beskrivelse

Til dessertvinen Colli Euganei Fior d’Arancio Passito DOC benyttes samme druer som til den tørre t sødlige type, Colli Euganei Fior d’Arancio DOC, på Moscato Giallo druen (95-100%) dog med tilladelse til yderligere at tilsætte lokale grønne druer (0-5%). Druerne er naturligt tørrede på stokkene inden høsten, hvilket giver større sødme og højere alkoholstyrke. Farven i Fior d’Arancio Colli Euganei DOC (orange blomstring) er brillant gylden-gul, duften er kompleks, intens og karakteristisk. Smagen er sød, karakteristisk, markant aromatisk og vedholdende. Obligatorisk lagring er 1 år og vinen nydes til desserter.

Der laves også en sjældent set mousserende Colli Euganei Fior d’Arancio Spumante DOC.

Yderligere information

Druer

Moscato Giallo druen (95-100%) og lokale grønne druer (0-5%)

Alkohol

12,5 %

Område

Colli Euganei, Luvigliano (PD)

God til

Kager og desserter med sød mandel, skal også prøves med blå skimmel ost – det himmelsk!

Kultivering

Gennemsnitsalder af vinmarker 36 år Exposition og højde er Øst

Jordbund

Sand og ler, dannet ved erosion af rhyolitic vulkanske jord.

Udbytte

70 Q.li/Ha og efter tørring af drue et udbytte på 24 liter pr 100 kg druesaft

Høstperiode

September

Vinifikation

Druerne presses februar efter 4 måneders tørring, 12 timers maceration, hvid gæring med pneumatisk presning, lang og langsom gæring i egetræsfade i mindst 12 måneder

Lagring

12 måneder i tønde og 6 måneder i flaske

Produktion

8.000 0.375 l

Farve

brillant gylden-gul

Duft

duften er kompleks, intens og karakteristisk af blomster og honning.

Smagen

Smagen er sød, karakteristisk, markant aromatisk og vedholdende.

Temperatur

Bør drikkes ved 10 °